Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » ADA-kryptovaluutta

ADA-kryptovaluutta

  • tehnyt
ADA-kryptovaluutta on Cardanon token.

ADA-kryptovaluutta on Cardanon token. Cardano ei ole itse valuuttaa vaan se on alusta sekä oma universuminsa. ADA puolestaan toimii sen sisällä ja on token eli virtuaalivaluutta. Platformien avulla käyttäjät voivat toteuttaa esimerkiksi validointia eli varmistuksia sekä tehdä älysopimuksia. Validointi aiheena käy kohtuullisen kuumana, koska sen ansioista voidaan ostaa digitaalisia esineitä käyttämällä hyödyksi NFT-teknologiaa. Kun Cardano perustuu lohkoketjuun, sitä ei tarvitse lainkaan louhia eikä myöskään tarvita mitään supertietokoneita.

Miten ADA-kryptovaluutta syntyy?

ADA ei ole lainkaan mainattava eli louhittava valuutta. Kun se perustuu lohkoketjulle, sitä on mahdollisuus ostaa kryptovaluuttapörssistä tai sitä voi saada palkkioksi, kun steikkaa. Steikkaaminen tarkoittaa, että ne palvelimet, jotka pitävät yllä lohkoketjua, saavat siitä palkkaa. Palkan määrän ratkaisee se, paljonko niillä on hallussaan valuuttaa. Vaikka Cardano on suhteellisen nuori ohjelmointialusta eli se on vuodelta 2017, sen oma valuutta on top 10 listalla. ADA-kurssi on kehittynyt suhteellisen vahvasti.

ADAn kurssiin vaikuttaa paljon se, miten sijoittajat haluavat sitä ostaa. Jos sitä ostetaan pitkäaikaissijoituksena tai jopa päiväkaupassa, se nostaa ADAn arvoa. Sen arvonnousu onkin kiinni siitä, miten hyvin sijoittajat uskovat siihen. Kun ADA lanseerattiin, sen kurssi oli 0.0205 dollaria. Sen jälkeen kurssissa on ollut kaksi huippukohtaa. Toinen oli vuoden 2018 alussa, jolloin kurssi oli lähes dollarin per token. Toinen huippu saavutettiin 2021.

ADA-kurssi ja sen odotukset tulevaisuudelta

Cardano alustaa on alusta alkaen kehitetty pitkäjänteisesti ja nyt, kun käynnistyy sen roadmapista kolmas vaihe, jossa tulevat mukaan älysopimukset, se vaikuttaa myös positiivisesti siihen, miten ADA-kryptovaluutta kehittyy. Arvioiden mukaan analyytikot ovat päätyneet siihen, että vuosien 2021-2025 välillä arvo voisi olla 1-4 dollarin välissä. Se, mitä se tulee olemaan, aika näyttää, mutta keskustelu on hyvin positiivista. Kun ADA vuonna 2021 saavutti korkeimman arvonsa, se oli 1.30 dollaria.

Maaliskuussa vuonna 2021 myös Coinbase ilmoitti, että ADA-kryptovaluutta tulee saamaan Pro-jäsenyyden ja niin tapahtuikin maaliskuun lopulla. Se tarkoittaa käytännössä, että sitä kautta pääsee USAn suurimpiin kryptovaluuttapörsseihin ja yleensä se nostaa kryptovaluutan arvoa. Kun Cardano vielä ilmoitti, että se painottaa älysopimuksia sekä niihin liittyvien sovelluksien kehitystä, vaikutus toi myös kurssiin positiivista nostetta.

Kannattaako ADAan sijoittaa?

Ensinnäkin ADA on todella mielenkiintoinen vaihtoehto sijoittajalle ja toisekseen se kuuluu kymmenen suosituimman virtuaalivaluutan joukkoon sekä sitä saa ostettua kaikista suosituimmista pörsseistä. Cardano on myös hyvin vahva visioissaan, kehitystyössään sekä vähäisessä energiankulutuksessa. Kun Cardanon tulevaisuuteen on vielä kirjattu NFT, niin sen suosiota on pystytty sen voimalla nostamaan huomattavasti. Kaikki nämä vaikuttavat positiivisesti ja mahdollisesti nostavat ADAn arvoa. Sen kurssihistoria on vielä suhteellisen lyhyt, mutta yleensä Bitcoinin kurssi antaa suuntaa myös muille valuutoille.

Monet ovat miettineet myös sitä, voiko kryptovaluutta cardano voi olla ethereumin korvaaja? Se on hyvä kysymys ja suoraa vastausta siihen ei voi antaa. Molemmat ovat platformeja ja niiden ekosysteemiin voi rakentaa älysopimuksia. Cardanon kehittyminen on ollut hitaampaa, mutta se on ollut huomattavasti pitkäjänteisempää kuin Ethereumin. Cardanoa on testattu huomattavasti enemmän. Lähitulevaisuudessa voimme nähdä, kumpi niistä on vahvempi.

ADA-kryptovaluutta tulevaisuudessa

Koska bitcoinin louhiminen vie huomattavan paljon energiaa ja Ethereumilla on ollut omat ongelmansa, on ADAsta kuin vaivihkaa tullut vihreä valuuttaa, johon uskotaan. Esimerkiksi Elon Musk on sanonut, että Tesla ottaa maksuksi vain valuuttoja, jotka ovat vihreämpiä. ADAn lisäksi on monta muutakin valuuttaa, jotka ovat huomattavasti kelvollisempia energiankulutuksensa suhteen kuin Bitcoin.

Siinä missä Etherumilla on hitaat transaktiot, Cardano pystyy toimimaan huomattavasti paremmin ja tehokkaammin. Cardanossa käytetään Ouroboros -nimistä konsensusalgoritmia. Se on turvallinen, mutta yllättäen myös akateemisesti noteerattu. Mies Cardanon takana on Charles Hoskinson ja hän on aikanaan ollut Ethereumin ydintiimissä. Siksi hän tietää tarkkaan Ethereumin ongelmat.

Cardanosta sanotaankin, että se on kolmannen sukupolven lohkoketju. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ADA-kryptovaluutta on luotettavampi kuin muut. Kuinka tämä kaikki pystytään hyödyntämään siten, että mikään niistä ei käänny Cardanoa vastaan. Sen tarkka suunnitelma ja kaiken hiominen kiinnostaa myös investointipankkeja, joten tulevaisuus näyttää suhteellisen nopeasti, miten kaikki etenee. Ainakin sillä on reilusti potentiaalia kasvaa.