Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » MinerGate kokemuksia ja ominaisuuksia

MinerGate kokemuksia ja ominaisuuksia

  • tehnyt
MinerGate kokemuksia

MinerGate on puhuttanut jo vuodesta 2014, välillä rauhallisemmin ja välillä epäillen. Kryptovaluuttojen louhintaa on tehty jo pitkään, mutta mitä vähemmäksi valuuttojen määrä käy, sitä vaikeampaa niitä on louhia. Siitä syystä louhintaan on kehitetty erilaisia ratkaisuja. Yksi niistä on MinerGate, joka on pilvipohjainen louhintapooli. Poolien hyöty on se, että niiden avulla saadaan louhintaan huomattavaa tehokkuutta. Poolin koneet voivat sijaita kaukana toisistaan, mutta louhinta on tehokkaampaa ja halvempaa. Millaisia MinerGate kokemuksia on saatu ja millaisia ominaisuuksia se pitää sisällään?

MinerGate kokemuksia sovelluksesta

MinerGate on siis louhintapooli ja se on avoin kenelle tahansa. Siitä on olemassa kaksi sovellusta, joten sen voi asentaa tietokoneelle, jolla louhinta varsinaisesti tapahtuu. Toinen on mobiiliympäristöön tarkoitettu sovellus, jolla ei louhintaa voi tehdä vaan hallinnoida ainoastaan omia kolikoitaan tai seurata tilannetta reaaliaikaisena.

MinerGate on helppo ladata tietokoneelle eikä myöskään tarvitse olla mikään supernörtti pystyäkseen käyttämään sitä. Sen käyttöliittymä on hyvin intuitiivinen. Vaikka MinerGate kokemuksia on laidasta laitaan, käyttäjäkokemus on helppokäyttöisyyden takia hyvinkin ainutlaatuinen. Sovelluksen avulla voi louhia useampia kryptoja, joskin Bitcoinien louhinta on ollut pitkään todella suosittua. Rinnalle ovat nousseet Monero, Litecoin sekä Ethereum.

MinerGate tehokkaaseen käyttöön

Kuka tahansa voi aloittaa MinerGaten kanssa louhinnan, mutta miten saa ansaittua suurempia summia? Jo pitkään on puhuttu siitä, että kryptovaluuttojen louhinta vaatii tehokkaat koneet ja siihen myös MinerGate ottaa kantaa. Tehokas kone on hyvä valinta, koska ohjelmisto analysoi koneen kapasiteettia hyvin tarkasti ja sen perusteella se myös palkitsee.

Tavallinen PC käy aivan yhtä hyvin, mutta se ei todellakaan ole kannattavaa eikä silloin saa hashing -tehokkuuden perusteella tuottoja. Jos ajattelee tienaavansa louhinnalla enemmän, on tehokas kone oikeastaan palkollinen sijoitus. Kryptojen louhinnan alkuvaiheessa oli mahdollista louhia tuottoisasti myös yksittäisellä koneella. Nykyisin se on mahdotonta, koska laskentatehtävät, jota louhinta on, ovat muuttuneet entistä hankalammiksi sekä vaativat huomattavasti enemmän tehoa kuin aiemmin.

Louhiminen on kallista ja sen tuntee jokainen louhintaa tekevä sähkölaskussaan. Sähkön kulutus ja varsinkin sen hinta saattaa olla lähitulevaisuudessa jonkinlainen kompastuskivi louhinnassa monen muunkin kuin suomalaisen näkövinkkelistä. Louhinnasta saatavat tuotot eivät tule kattamaan sähkönkulutusta. Joten onko kokeiltava, jos Mr Vegas saa rahan poikimaan hyvällä tuurilla? Pelaaminen on joissakin kasinoissa mahdollista myös kryptovaluutoilla.

MinerGate kokemuksia ominaisuuksista

MinerGatesta ei ominaisuuksia juurikaan puutu ja sitä pidetäänkin yhtenä parhaimmista louhintasovelluksista maailmalla. Hyviä ominaisuuksia on useampia, mutta yksi niistä on louhintalaskuri. Se kertoo, onko valitun krypton louhinta kannattavaa. Toinen erinomainen piirre on Smart Mining. Sen avulla saa automaattisesti louhittavaksi kolikkoa, jolla on sillä hetkellä korkein arvo. Halutessaan tämän ominaisuuden saa kytkettyä pois päältä.

Web Mining on ominaisuus, jossa ei tarvitse lainkaan asentaa ohjelmistoa koneelleen vaan louhinta tapahtuu. Sovellus on helppo ladata käyttöön nopeasti. Ensin on rekisteröidyttävä virallisella verkkosivustolla, jonka jälkeen se ehdottaa sovelluksesta ladattavaksi oikeaa versiota. Kun käyttäjän kone on analysoitu asennuksen jälkeen, voi aloittaa varsinaisen louhinnan.

MinerGate on ollut hyvin suosittu alusta lähtien, mutta jonkin verran käyttäjien joukossa on herättänyt närää se, että heille on maksettu palkkioita väärin tai ne on jäänyt kokonaan maksamatta. Suuri osa käyttäjistä puolestaan sanoo, että palkkio-ohjelma on toiminut todella hyvin. Se myös veloittaa kuluja käytetystä palvelusta, sitä ei myöskään sovi unohtaa, kun louhintaan ryhtyy. 

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten louhinnan käy tulevaisuudessa. Sen kieltämistä on myös harkittu EU:ssa ja toisaalta sähkön hinnannousu saattaa vaikuttaa entistä enemmän PoW -louhintaan. Nousevatko ympäristöystävällisemmät kryptovaluutat tässä tilanteessa louhittavien valuuttojen ohi?

Avainsanat: