Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Tulevaisuuden teknologia tarkoittaa lähes automaattista yhteiskuntaa

Tulevaisuuden teknologia tarkoittaa lähes automaattista yhteiskuntaa

  • tehnyt
itseohjautuva auto

Itseohjautuvien autojen kehittyminen voi olla tunnetuin esimerkki automatisoitujen ajoneuvojen alati kehittyvästä tekniikasta, mutta myös monet muut asiat etenevät nopeasti. Yksi esimerkki on automatisoidut kuorma-autot tai roboteilla ohjatut kuorma-autot, jotka voivat pian olla jakeluautoja, jotka helpottavat elintarvikkeidesi, pakettiesi ja muiden tavaroidesi toimittamista. Tulevaisuuden teknologia vie työpaikkoja, mutta syntyy myös uusia. Jo nykyään autoja lastataan ja puretaan robottien avulla virtuaalitodellisuudessa.

Tulevaisuuden teknologia kehittyy yhä nopeammin

Itseohjautuvien ajoneuvojen tekniikka kehittyy nopeasti, ja jotkin automatisoidut ajoneuvot voivat korvata ihmisten ohjaamat ajoneuvot nopeammin kuin ihmiset ajattelevat. Jotkut asiantuntijat ajattelevat, että itsenäiset jakeluautot voivat olla todellisuutta seuraavan vuosikymmenen aikana ja mahdollisesti jopa kolmen vuoden kuluttua. Auton ajaminen voikin kadota lähes kokonaan työnä. Toisaalta osa autoista on syytä pitää vanhanaikaisina turvallisuussyistä.

Kiihtyvästä kehityksestä huolimatta on syytä tukeutua myös vanhaan tekniikkaan. Jos haluamme pysyä itsenäisenä yhteiskuntana, kaikkia autoja ei ole syytä valjastaa toimimaan sähköllä ja autonomisesti. Vanhat polttomoottoriautot voivat olla merkittävä turvallisuustekijä, mikäli esimerkiksi sähköntuotannossa tulisi ongelmia. Suomi tulevaisuudessa on hyvä ajatella yhtä lailla kehittyvänä ja myös menneisyyteen katsovana yhteiskuntana.

Tulevaisuus on turvallisuutta

Itsenäiset ajoneuvot voivat lisätä radikaalisti liikenneturvallisuutta ja siten säästää paljon ihmishenkiä. Maailman terveysjärjestön mukaan arviolta 1,2 miljoonaa ihmistä kuolee liikenneonnettomuuksissa vuosittain. Kohennusta turvallisuuteen eivät tarvitse vain loukkaantuneet, vaan myös mukana olevien ajoneuvojen matkustajat ja muut kuljettajat. Pienikin kolari voi aiheuttaa suurta vahinkoa.

Avainsanat: